Belajar Forex

Anda masih newbie dalam forex?

Jangan risau, sebab dalam page ni, saya akan memberikan beberapa petua berguna untuk mula trade forex.

Lepas ni, anda boleh lah buka akaun dengan forex broker XM.

Untuk trade forex, anda perlu ada sedikit modal (duit). Modal tak perlu lah besar sangat. Mula dengan 50 USD pun dah kira ok dah.

Selain modal, anda perlu ada laptop dan talian Internet.

Kenapa saya kata laptop dan bukan smartfon?

Ok, orang yang buat analisis dan trade guna smartfon bukan orang yang serius dengan trading.

Jika nak serius nak berjaya sebagai trader, buat apa orang yang dah otai dalam forex guna. Dorang semuanya guna laptop ye.

Seterusnya, anda perlu pilih broker untuk buka real akaun, deposit modal dan download platform MT4 (Perisian yang digunakan oleh forex trader untuk trade).

Seperti biasa, saya akan rekomen forex broker XM 🙂

Dah buka real akaun?

Anda perlu decide samada nak jadi trader scalper atau trader swing/daily.

Jika anda lebih cenderung kepada pergerakan market jangka pendek, saya sarankan supaya guna indicator ni.

Jika anda seperti saya, yang minat long-term trend, saya akan cari guru forex yang ajar cara trade daily guna price action.

Be Sociable, Share!